Projem

 

 

 

 Projemin amacı tüketici ile üreticiyi aracısız buluşturmaktır.

Bu sistem de üretici üretimini önceden satarak ne zaman ne dikeceğini ve ne kadar para alacağını bilecektir.

Her bir üreticiye bir WEB SİTESİ  hediye edilerek kendi ürünlerini internet ortamında kolayca tanıtma olanağı sağlanacaktır. (www.hazirwebsitesial.com ) temin edebilirsiniz.

Çiftçi ailelerin çocuklarının da çiftçi olması ve para kazanması

Tüketici de yediği ürünün tohumunu üreticisini üretim şeklini bilerek gönül rahatlığı ile tüketecektir.

Bu Proje tüketiciye ürününü alıp beğendiğinde ücretini gönderir.

Yani üretici söz verdiği ürünü tüketiciye söz verdiği şartlarda ve üretim şekli ile ulaştırmak zorundadır.

Örnek proje olarak Dalından kapınıza doğal mandalin ister misiniz? ile gümüldür den başladım.

 

Gerisi artık tüketici ve üretici talepleri ile ne yediğini bilmek isteyenler arasında devam edecektir.

Hikayemiz ve proje detayları 

 

Siz değerli insanlarımıza doğal mandalinayı dalından toplayıp, kapınıza teslim etmek için bu organizasyonu kurduk. Buradan alacağınız mandalina mumlama  yapılmadan  , aynı gün kesilip kargoya verilmiş, çeşitli kimyasallar ile sarartılmamıştır.

   Özellikle gümüldür de tahtalı barajı alt kısmında bulunan bu bahçelerdeki  özel mandalinanın tadına  doyamayacaksınız.   Bu bölge kuzey rüzgar ına kapalı, güney  ve güzelim lodosa acıktır. Mandalinanın ince kabuklu , çekirdek siz, tatlı ve bol sulu olmasının sebebi bu bölgedir. Bu ağaçları başka bölgelerde ekerseniz aynı lezzeti alamazsınız.

     Ürünlerimiz  A kalite, ince kabuk , doğal ve çekirdeksizdir. Bir kere tatmanız sizde alışkanlık yapacaktır. DİKKAT Fazla tüketim sağlığınıza olumlu etki yapar.(Ten renginiz sarı olur)

    Gümüldür büyük alan mevkiinin özelliği, doğal sera olmasıdır, kuzeyin tahtalı barajı, güneyinde ege denizi, doğu ve batısında dağlar ile çevrilidir doğal sera etkisi yani vantilasyon yapmasıdır. Damlama sulama sistemi ile sulanmaktadır.

 Kullanılan gübreler fermente edilmiş sığır gübresi, sıvı solucan gübresidir.

Fiyat konusu ürüne göre pazarda bulamayacağınız için  çok ekonomiktir , pahalı olan sizin sağlığınızdır.

 

Bir ağaç bana fazla diyenler arkadaşlarınıza hediye paketi olarak bizim tarafımızdan gönderilir afiyetle yerler .

En son kimden doğal mandalin hediyesi aldınız.? 

Ürün kapınıza kadar gelecektir, Bu toplama ürünlerle ilgili ağaç numaraları ve resimleri talep be göre siteye eklenecektir. Mutlaka toplanan ürünlerle ilgili resimler ile size bilgi verilecektir.

Kesim Kasım ve Aralık ayında 7  hafta da yapılır

Benim tavsiyem bir ağaç alıp altı  hafta boyunca afiyetle yemenizdir.

Size mandalina bahçesinin gelişimi hakkında her ay resimli bilgiler ulaştırılacaktır, böylece ürününüzün gelişmesini izleyebileceksiniz.

Hemen sipariş verebilirsiniz.   Sipariş için mail gönderiniz.

Mail adresim:  satsumamandalin@gmail.com

Konu: mandalin bir kutu veya ağaç

İsim soyad :

cep telefonu:

Kargo  hafta içi sabah 10:00 ile 17:00 arası teslim edilir. Adresi aşagıdaki sıra ile yazınız.

Şehir:

Semt:

Mahalle :

Cadde:

No:                  Daire:

 

Ürünümüz sınırlı  olup Ekim ayı bitmeden rezerve ediniz, ürün bulmak zor olabilir.

Ürünümüz sınırlı tonajda olup Eylul ayı bitmeden rezerve etmeniz ürün bulmak zor olabilir.

 

 

 

 Gümüldür mandalinasının tarihçesi

RİZE'DEN FİDAN
Olgunlaştığında portakal sarısı bir renk alan, ince kabuğu, tatlı, sulu, nefis aromalı dilimlerden kolaylıkla ayrılabilen bu müthiş meyvenin anayurdu, Japonya'nın Kyushu adasının güneyinde bir sahil kenti olan Satsuma'dır. Shogunluğun yıkılıp yerini imparatorluğun aldığı dönemlerde çok sıkı koruma önlemlerine rağmen birkaç fidan Moğol kökenli bir Türk tarafından Batum'a getirilir. Bölgenin iklimini sevip çoğalan fidanlar Rize'ye kadar ulaşır. Rize'nin yağışlı iklimi bu Uzakdoğu meyvesine ideal bir ortam sağlar.
Beş çocuklu Nusret Şener de bahçesine diktiği fidanlardan iyi sonuç almıştır ama Rize'de hayat zordur. Dünyayı yakan İkinci Cihan Harbi, Karadeniz'i de etkilemiş, insanlar karınlarını doyurabilmek için mısır sümeklerini bile öğütüp un haline getirecek hale düşmüştür.
Nusret Şener, bakar ki Rize'de hayat günden güne zorlaşıyor, Almanların yenilgisiyle sonuçlanan büyük harbin ardından eşi Emine Hanım ile ikisi kız, üçü erkek beş çocuğunu peşine takıp Ege'ye ulaşır. O zamanlar köy olan Gümüldür'de Şeytan Deresi kenarında metruk bir eve yerleşir.
Köyün geliri tütündür. Daha önce Rumlar yaşadığı için Gavurköy olarak adlandırılan mahallenin tütünü tüm dünyaya nam salmıştır. Tütün piyasaları da zaten bu yüzden ya Gavurköy'de ya Akhisar'da açılır. 
Nusret Şener önce tütün işçiliğine soyunur. Fidan dikiminde karık açar, çapa döneminde otları keser, kırımda tek tek topladığı yaprakları çocuklarıyla birlikte akşama kadar ince uzun iğnelere dizer. Toprakla Mayıs başında başlayan kavga Eylül'e kadar sürer.
Ama tütüncülük zordur, meşakkatlidir. İnsanda ne uyku, ne derman bırakır. 'Yapmam ben bu işi. Ben yapsam bile çoluk çocuğuma göre değil tütüncülük' diye düşünür, çare arar.
Bakar ki deniz ile köy arasındaki geniş araziye yayılan hayıtlar, tütüncülerin kullandığı küfelerin yapımına uygundur. Rize'de iken çay bahçelerinde kullanılan seleleri yaptıkları günler aklına gelir. Hayıtlardan ince dallar kesip birkaç küfesi yapar. Çok da başarılı olur. 
Tütüncüler seleleri beğenince kazancın yolunu hayıtlara bağlar. Kış boyunca birçok küfe yapıp evinin duvarına asar. 
Ama tütün dikimine daha çok vardır. Çocuklarını Gümüldür'de bırakıp Rize'ye gider. Dönüşte yanında iki fındık fidanı getirir. Fidanlar Ege'nin havasını beğenmez, kurur. Ertesi yıl birkaç portakal fidanı getirir. Dere kenarında toprakla buluşturduğu portakallar bölgeyi, iklimi sever, o yıl boy, üçüncü yıl da tohum verir... 

TÜTÜNÜN YERİNE
Portakal fidanları, umduğunun da üzerinde bir istekle büyüyünce, Nusret Şener ertesi yıl Rize'den elli kadar satsuma mandalina fidanı getirir. Komşusu Halil Kumpas'ın bahçesine dikerler. Köylüler, "Haydi canım burada mandalina mı yetişir. Bizim topraklarda sadece tütün, pamuk, susam olur" diyerek Nusret Şener'in diktiği fidanlara burun kıvırarak bakar.
Ama iki yıl sonra Nisan, Mayıs aylarında etrafı kesif bir mandalina çiçeklerinin kokusu kaplayınca, yaz boyunca gelişip büyüyen meyveler de Ekim, Kasım'da sararıp olgunlaşınca, 'Vay anasını... Ne güzel şeyler bunlar böyle' diye söylenirler. Köylülerin bir kısmı hala tedirgindir ama Halil Kumpas'ın bahçesindeki görsel zenginliği görenler, mandalinanın insanı büyüleyen nefis kokusuna hayran kalanlar da sipariş verince Nusret Şener, Rize'den yeni fidan getirip dağıtır. Artık köye yerleştiği yıllardaki gibi sepet de örmez, konu komşuya satsuma ağacı sağlar. İyi de para kazanır. 
Birkaç yıl içinde Gümüldür'deki pamuk, susam, tütün tarlalarının yerini geniş mandalina bahçeleri alır.
Mandalina fidanları, Şeytan Deresi etrafındaki topraklarda anavatanları Satsuma bölgesinin iklimini yakalamış, iyice serpilmiş, gelişmiştir. İşin sırrı da Kyushu adası ile Gümüldür ikliminin ve toprak yapısının birbirini tutmasıdır. 
Sırrı sadece Gümüldürlüler değil Özdereliler, Ürkmezliler, Seferihisarlılar da çözünce, bugün Özdere'den Seferihisar'a kadar uzanan geniş sahil, mandalina bahçeleri ile kaplanır. 
Bir kısmı yeşilin önemini, değerini bilmeyen belediye meclislerinin üyelerince imara açılsa da bugün Doğanbey koyunun çevresinde yaklaşık on iki bin dekarlık alanda satsuma mandalinasının üretimi yapılmakta, yılda yaklaşık kırk bin, yani dört bin kamyon dolusu satsuma, milyonlarca insanın, özellikle de Avrupalıların damağına ulaşmaktadır.
Üçkuyular, Bornova, Karşıyaka, Özkanlar pazarlarında fileleriniz satsuma mandalina ile doldururken, sakın ola ki Nusret Şener'i unutmayın.
Yediğiniz meyvelerin tadına her varışta, çocukları ve torunları bugün hala Gümüldür'de yaşayan bu Karadeniz ustasına bir minnet duanızı eksik etmeyin...